Cauta in 21.052 retete

Friptură de porc cu chimen

Vrei o reţetă simplă şi plină de savoare? Eva.ro îţi propune să încerci această friptură pentru care nu-ţi trebuie să fii foarte pricepută în bucătărie.

Ingrediente

2 kilograme pulpă de porc,
1 linguriţă chimen,
sare după gust.

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Carnea de porc se sărează şi se lasă deoparte timp de jumătate de oră.
Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă 5 linguri de apă şi se presară chimenul.
Se pune la cuptor, la foc potrivit.
Se unge din când în când cu zeama din tavă. Dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau două de apă.
Se ţine la cuptor aproximativ două ore, până ce carnea este moale şi bine pătrunsă.
Se taie felii şi se serveşte cu sosul din tavă.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod