File de peşte cu tzatziki şi fasole verde
Delicios, simplu de preparat şi o combinaţie alimentară foarte potrivită pentru masa de seară. Ai nevoie de câteva ingrediente şi de maxim 20 de minute pentru a găti acest fel de mâncare.
Ingrediente
- 4 fileuri mici de peşte (de exemplu chefal)
Pentru sosul tzatziki
- 1 iaurt mic
- 2 castraveţi mici
- o jumătate de legătură de mărar
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ardei iute roşu
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare, piper
Pentru garnitură
- 1 lingură de unt
- 2 căni fasole verde congelată
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- sare, piper
Mod de preparare
1. Pune bucăţile de peşte într-un grill din teflon.
2. Se taie mărunt castraveţii şi se amestecă cu iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper şi o parte din mărarul tocat mărunt.
3. Pentru garnitură încălzeşte o tigaie, pune untul la topit şi adaugă fasolea verde, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lasă fasolea maxim 10 minute amestecând constant.
4. Aşază bucăţile de peşte în farfurie, toarnă peste ele sos tzatziki. Lângă peşte se pune fasolea verde şi se presară mărar proaspăt şi rondele de ardei iute roşu.
Poftă bună!