Cuşcuş cu sos de ceapă şi ciuperci
Este o combinaţie sănătoasă şi foarte uşor de preparat. Descoperă cât de rapid poţi să-ţi faci o reţetă gustoasă acasă.
Ingrediente
1/2 cană cu cuşcuş
1/2 cană cu apă fierbinte
puţină sare de mare
puţin piper negru
fulgi de ardei iute
1 căţel de usturoi răzuit
1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
2 linguri cu ulei de măsline.
1 cană cu ghebe la borcan, tocate (sau ciuperci crude sau din conservă)
2 cepe mari, tăiate fideluţă
1 lingură cu pastă de ardei
cimbru
sare de mare
piper negru
ulei de măsline
puţină apă.
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se pune cuşcuşul şi condimentele într-un bol de sticlă, se toarnă apa fierbinte, se amestecă şi se acoperă 5 minute.
După ce a absorbit integral apa se pune uleiul de măsline, pătrunjelul şi usturoiul, amestecându-se bine.
Se căleşte ceapa în ulei şi puţină apă, după care se adaugă pasta de ardei, condimentele, ciupercile, apă cât să le acopere şi se lasă la fiert 10 minute. Se aşază în farfurie cuşcuşul şi câteva linguri de sus de ciuperci peste el.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata asortata de ardei
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu fructe si iaurt
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"