Cauta in 21.052 retete

Cum să prepari Cilbir, rețeta turcească de ouă poșate cu iaurt

Ouăle se pot prepara în extrem de multe feluri, doar că mulți dintre noi nu prea le cunosc. Astfel revenim iar și iar la clasicele ouă ochiuri sau banala omletă. Dacă și tu consideri că nu apreciezi ouăle la adevărata lor valoare gastronomică, atunci trebuie să încerci o rețetă deosebită pe bază de ouă. Este vorba despre Cilbir, un preparat tradițional turcesc.

Ingrediente

6 ouă
3 căței de usturoi, pisați
1 cană și jumătate de iaurt
1 litru de apă
1 lingură cu oțet
1 linguriță cu sare
2 linguri cu unt
1 linguriță cu boia

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 3

Într-un bol, amestecă bine iaurtul, usturoiul și un praf de sare.
Pune la fiert într-o cratiță apa, oțetul și sarea. Lasă la fiert la foc mare.
Când apa clocotește, redu focul și sparge cu atenție ouăle în apă, având grijă să rămână separate.
Fierbe ouăle până când albușul se coagulează în jurul gălbenușului și apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit.
Topește untul într-o crăticioară mică, adaugă boia și amestecă bine.
Toarnă sosul de iaurt peste ouă, apoi deasupra amestecul de unt și boia.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod