Creveţi cu unt
Creveţii sunt cele mai cunoscute şi iubite fructe de mare şi pot fi cnosumaţi ca aperitiv sau ca fel principal.
Ingrediente
25g de unt
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi, tocaţi fin
1 ardei iute roşu, cu seminţe, tocat fin
1/2 linguriţă de boia dulce
15 creveţi mari cruzi, nedecorticaţi
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20
Untul şi uleiul se pun într-o tigaie aflată pe foc, după care se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi boiaua. Se lasă pe foc câteva minute, până în momentul în care usturoiul devine auriu.
Se măreşte focul şi se adaugă creveţii, care trebuie lăsaţi câteva minute să se prăjească.
În momentul în care devin roz, se iau de pe foc şi se condimentează cu sare şi piper. Înainte de servire se stropesc cu zeamă de lămâie.