Cauta in 21.052 retete

Crap la cuptor

Crapul la cuptor este un preparat delicios, în special pentru iubitorii de peşte. Poţi folosi orice tip de peşte întreg preferi.

Ingrediente

1 crap de 1,5 kg,
3 linguri ulei,
1 pahar vin alb,
3 cepe,
2 căţei de usturoi,
2 foi de dafin,
5 boabe de piper,
o roşie tăiată felii,
sare.
 

Mod de preparare

Se curăţă crapul, se sărează la exterior şi interior şi se lasă un sfert de oră.
Se aşază apoi într-un vas pentru cuptor în care să încapă bine.
Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, feliile de roşie şi sarea.
Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate.
Se unge din când în când cu sosul din tavă.
Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă.
 

Comentarii (1)

  • irina  pe  1 aug 2012, 16:38
    nedumerire

    se tine la cuptor o ora si jumatate?!!! La ce temperatura, 100 de grade C?!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod