Cauta in 21.294 retete

Conopida cu broccoli si crema de smantana

O retete si gustoasa si deosebit de aspectoasa.

Ingrediente
: O conopida mare si un broccoli, un borcan de smantana, doua oua, 100 grame telemea sau cascaval gras, un ardei gras rosu, mare, o nuca de unt, ulei, 100 de grame de masline fara samburi, sare si piper, cateva fire de marar.

Preparare
:
-    Curata si rupe in bucatele conopida si broccoli. Taie rondele si cotoarele. Pune-le intr-o sita si toarna apa clocotita peste ele.
-    Caleste in putin ulei, ardeiul gras taiat fasii.
-    Sparge ouale, bate-le ca pentru omleta, amesteca-le cu smantana, sare si piper, apoi cu telemeaua (sau cascavalul) rasa prin razatoarea fina.
-    Intr-o tava rezistenta la cuptor, unsa cu unt si tapetata cu o lingura de pesmet fin, aranjeaza buchetelele de conopida si broccoli oparite, presara ardeiul calit si maslinele taiate sau intregi si mararul taiat fin.
-    Pune pe deasupra sosul de oua cu branza si da totul la cuptor circa 30 de minute, la foc mic, in cuptorul incins bine inainte.

Serveste cald, dar este bun si rece.

Comentarii (3)

  • emi  pe 31 oct 2009, 16:31
    cantitati exacte

    reteta pare foarte buna, pacat ca nu sunt specificate cantitatile exacte.ar fi foarte utile pentru toata lumea, mai ales aceia care locuiesc in alte parti ale lumii.

  • angi  pe 25 feb 2010, 15:03
    delicios

    multam pt reteta, ft ft ft buna, eu am adaugat si sunca sau bacon prajit cu ardeiul gras, delicios si energizant, multumesc

  • lavis  pe 21 aug 2012, 17:47
    problema

    de cate ori caut o reteta data de romani, ma confrunt cu o problema: nu se specifica niciodata, repet niciodata timpul, ceea ce pt un novice in ale bucatariei e dezastruos.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod