Cauta in 21.052 retete

Cod cu brânză, ceapă și cartofi copți

Ingrediente

3 cartofi medii, tăiați în felii 1 lingură ulei de măsline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate și tocate 50g de cheddar, ras 100g cremă de brânză 2 linguri de pesmet 1 lingură de muștar Dijon 4 fileuri de cod (de 175g fiecare) 2 linguri chutney de ceapă salată, pentru servit (opțional)

Mod de preparare

1. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Pune feliile de cartofi într-o tavă, stropește-le cu ulei, presară frunzele de cimbru, asezonează și amestecă bine. Dă la cuptor 25 de minute. 2. Amestecă cheddarul cu crema de brânză, pesmetul și muștarul într-un bol. Scoate tava din cuptor și împinge cartofii spre margini. Așază fileurile de pește în mijlocul tăvii și asezonează-le bine, apoi pune peste fiecare chutney de ceapă și amestecul de brânză. 3. Mai dă tava la cuptor 15 minute, până când peștele este gata și toppingul este rumen. Servește peștele și cartofii alături de salată, dacă dorești. 4. V.N. per porție: 456 kilocalorii, 36g proteine, 21g grăsimi, 11g grăsimi saturate, 30g carbohidrați, 3g fibre, 3g zahăr, 1,4g sare 5. Chutney de ceapă Pune 8 cepe roșii feliate împreună cu 100g de zahăr într-o cratiță, acoperă-le cu un capac și lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de vin roșu și 100ml oțet de vin roșu. Fierbe până când lichidul scade complet și amestecul devine lipicios – aproximativ 10 minute. Adaugă 1 linguriță sirop de arțar și amestecă bine. Lasă la răcit, apoi transferă chutney-ul în borcane sterilizate și sigilează-le.

Reteta trimisa de ionica45.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod