Cauta in 21.052 retete

Chifteluțe sănătoase din conopidă

Toamna este sezonul în care găsim conopidă proaspătă din abundență. Dar dacă nu știi ce altceva să faci cu ea în afară de o pune la murat sau în tocănițe de legume, află că există numeroase modalități interesante de a o găti. Una dintre ele este prepararea unor chifteluțe delicioase, dar și foarte sănătoase.

Ingrediente

1 conopidă medie
2 ouă
100 grame de mozzarella, Gouda sau branză cheddar rasă
1 ceapă verde tocată mărunt, inclusiv frunzele verzi
3 linguri cu fulgi de ovăz
sare de mare
ulei de măsline pentru prăjit

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4

 
Taie conopida în florete de dimensiune medie.
Pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă.
Scurge apa, apoi pisează conopida cu o furculiță.
Adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea și amestecă bine.
Încinge puțin ulei într-o tigaie mare nonaderentă, la foc mediu.
Umezește-ți mâinile cu apă, ia o lingură de compoziție și formează în palme chifteluțe plate.
Pune 5-6 chifteluțe în tigaie și prăjește-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Scoate chifteluțele cu o spatulă și așază-le pe o farfurie pe care ai pus șervețele de hârtie. 
Servește chifteluțele fierbinți, cu sosul preferat.
 
Poți coace chiftelele în cuptor, așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 12 minute sau până când se rumenesc.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod