Toamna este sezonul în care găsim conopidă proaspătă din abundență. Dar dacă nu știi ce altceva să faci cu ea în afară de o pune la murat sau în tocănițe de legume, află că există numeroase modalități interesante de a o găti. Una dintre ele este prepararea unor chifteluțe delicioase, dar și foarte sănătoase.
Ingrediente
1 conopidă medie
2 ouă
100 grame de mozzarella, Gouda sau branză cheddar rasă
1 ceapă verde tocată mărunt, inclusiv frunzele verzi
3 linguri cu fulgi de ovăz
sare de mare
ulei de măsline pentru prăjit
Mod de preparare
Dificultate: usoara
· Timp preparare: 30 de minute
· Nr. porţii: 4
Taie conopida în florete de dimensiune medie.
Pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă.
Scurge apa, apoi pisează conopida cu o furculiță.
Adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea și amestecă bine.
Încinge puțin ulei într-o tigaie mare nonaderentă, la foc mediu.
Umezește-ți mâinile cu apă, ia o lingură de compoziție și formează în palme chifteluțe plate.
Pune 5-6 chifteluțe în tigaie și prăjește-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Scoate chifteluțele cu o spatulă și așază-le pe o farfurie pe care ai pus șervețele de hârtie.
Servește chifteluțele fierbinți, cu sosul preferat.
Poți coace chiftelele în cuptor, așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 12 minute sau până când se rumenesc.