Chifteluţe de dovlecei
Acest preparat este perfect pentru cei care iubesc dovleceii şi vor să îi folosească în cantităţi cât mai mari. Se servesc cu sos de tomate sau smântână şi sunt delicioşi!
Ingrediente
- 250 g dovlecel ras
- 2 ouă bătute
- 1 ceapă tocată
- 200 g făină
- 100 g parmezan ras
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Amestecaţi suficient de bine dovlecelul ras, ouăle bătute, ceapa tocată mărunt, făina, sarea şi ambele tipuri de brânză până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.
Se pune uleiul la încins în tigaie la foc mediu spre mare, iar cu o lingură formăm chifteluţe din amestecul rezultat, pe care le putem aplatiza ulterior cu mâna. Se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până prind culoare aurie.
Se servesc cu smântână sau sos de tomate, după preferinţă.