Cauta in 21.308 retete

Chifteluţe de dovlecei

Acest preparat este perfect pentru cei care iubesc dovleceii şi vor să îi folosească în cantităţi cât mai mari. Se servesc cu sos de tomate sau smântână şi sunt delicioşi!

Ingrediente

- 250 g dovlecel ras
- 2 ouă bătute
- 1 ceapă tocată
- 200 g făină
- 100 g parmezan ras
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei
- sare

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Amestecaţi suficient de bine dovlecelul ras, ouăle bătute, ceapa tocată mărunt, făina, sarea şi ambele tipuri de brânză până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.

Se pune uleiul la încins în tigaie la foc mediu spre mare, iar cu o lingură formăm chifteluţe din amestecul rezultat, pe care le putem aplatiza ulterior cu mâna. Se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până prind culoare aurie.

Se servesc cu smântână sau sos de tomate, după preferinţă.
 

Comentarii (1)

  • BabaCuColacii1  pe 10 feb 2017, 18:02
    E cam putin parmezan

    Cand am facut dovleceii am simtit o lipsa de parmezan.As recomanda sa puneti vreo 250-300 g de parmezan :)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod