Cartofi pai cu parmezan, la cuptor
Îţi plac foarte multe cartofii prăjiţi, dar eşti conştientă că nu sunt deloc sănătoşi şi că te îngraşă? Atunci încearcă o reţetă de cartofi delicioşi la cuptor, cu parmezan, care îţi oferă acelaşi gust perfect de cartofi prăjiţi dar fără excesul de ulei nociv.
Ingrediente
4 cartofi mari, necurăţaţi, tăiaţi felii ca pentru prăjit
1/4 cană cu ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1/2 linguriţă cu cimbru uscat, mărunţit
un praf de sare
1/2 cană cu parmezan ras
1/4 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1/4 cană cu parmezan ras
sare după gust
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pune cartofii într-un bol şi stropeşte cu ulei de măsline, asezonează cu usturoi, cimbru şi sare, apoi amestecă bine.
Pune cartofii într-un singur strat pe o tavă întinsă şi păstrează uleiul rămas în bol.
Coace cartofii timp de 30 de minute, întocându-i după 15 minute.
Pune iar cartofii în bolul cu ulei de măsline şi condimente, apoi presară peste ei jumătate de cană de parmezan ras şi pătrunjelul tocat.
Amestecă bine pentru ca fiecare felie să fie acoperită, aşază iar în tavă şi pune la cuptor timp de 10 minute sau până când parmezanul s-a topit.
Presară apoi restul de parmezan şi un praf de sare peste cartofi.