Cartofi noi în coajă cu ceapă verde
Suntem în plin sezonul cartofilor noi şi al cepei verzi, de aceea, o reţetă delicioasă care să le includă pe amândouă, este perfectă. Cartofii noi au o coajă fină şi comestibilă, prin urmare nu este nevoie să-i cureţi, ci doar să-i speli foarte bine.
Ingrediente
1 kg de cartofi noi,
o legătură de ceapă verde
1 lingură cu unt,
1 ceaşcă cu apă,
sare.
Mod de preparare
Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită cu sare.
Se scurg bine şi se pun într-o tavă cu o lingură de unt şi ceapa tăiată rondele.
Se pun la cuptor acoperiţi şi se ţin să se rumenească.
Se adaugă o ceaşcă cu apă şi se lasă la cuptor până zeama scade de tot.
Cartofii rămân foarte fragezi înăuntru şi rumeni pe afară.