Cauta in 21.294 retete

Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori

O combinaţie delicioasă de cartofi cu brânză şi cârnăciori, rumeniţi puţin la cuptor până se formează o crustă crocantă la suprafaţă. Ai nevoie de câteva ingrediente şi puţin timp pentru a prepara acest fel.

Ingrediente

6-7 cartofi potriviţi ca marime;
o jumătate de kilogram de brânză;
5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi);
2 ouă;
100 grame iaurt sau smântână;
sare;
piper;
oregano;
mărar proaspăt.

Mod de preparare

Dificultate: medie

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită timp de 10 minute. Se scot şi se lasă să se răcească, apoi se taie în felii de 1 cm grosime. Brânza se sfărâmă sau se dă pe răzătoare. Cârnăciorii se taie felii şi se călesc timp de 2-3 minute la foc iute, cu un praf de sare şi piper, pentru cei care mănâncă mai picant se poate adăuga şi boia sau ardei iute tocat mărunt.
2. Se ia un vas de sticlă termorezistent şi se tapetează cu unt. Se aşează un strat de cartofi, apoi unul de brânză şi apoi se presară uniform feliuţe de cârnăcior. Operaţiunea se repetă până când tava se umple. Se toarnă smântâna uniform peste conţinutul tăvii, se presară sare, piper şi oregano şi se bagă la cuptor pentru 30 de minute. Intervalul de timp este orientativ, depinde de temperatura din cuptorul tău. Cu cinci minute înainte de a scoate tava din cuptor, se bat ouăle şi se presară uniform deasupra cartofilor.
3. Se scoate tava din cuptor şi se lasă 5-10 minute. Se toacă mărarul şi se presară deasupra cartofilor.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod