Cauta in 21.052 retete

Cartofi dulci cu parmezan la cuptor

Originari din America Centrală, cartofii dulci încep traptat să devină populari și în țara noastră. Iar motivele sunt cât se poate de simple: acești cartofi sunt sănătoși, gustoși și foarte ușor de preparat. O metodă rapidă de a-i găti este la cuptor, cu parmezan și usturoi. Sunt absolut delicioși!

Ingrediente

2 cartofi dulci
2 lingurițe cu usturoi pisat
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguri cu unt topit
4 linguri cu parmezan ras
pătrunjel uscat
sare după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Curăță cartofii dulci și taie-i în cuburi de aproximativ trei centimetri.
Pune usturoiul, uleiul, untul, sarea și parmezanul într-o pungă resigilabilă și amestecă bine.
Adaugă cartofii în pungă și agită bine până când sunt acoperiți cu amestecul de condimente.
Pune folie de aluminiu pe o tavă întinsă și unge cu puțin ulei.
Așază cartofii în tavă, într-un singur strat uniform.
Pune la cuptor și lasă timp de aproximativ 20 de minute.
Servește cartofii fierbinți și presară deasupră pătrunjel uscat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod