Cartofi dulci cu parmezan la cuptor
Originari din America Centrală, cartofii dulci încep traptat să devină populari și în țara noastră. Iar motivele sunt cât se poate de simple: acești cartofi sunt sănătoși, gustoși și foarte ușor de preparat. O metodă rapidă de a-i găti este la cuptor, cu parmezan și usturoi. Sunt absolut delicioși!
Ingrediente
2 cartofi dulci
2 lingurițe cu usturoi pisat
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguri cu unt topit
4 linguri cu parmezan ras
pătrunjel uscat
sare după gust
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Curăță cartofii dulci și taie-i în cuburi de aproximativ trei centimetri.
Pune usturoiul, uleiul, untul, sarea și parmezanul într-o pungă resigilabilă și amestecă bine.
Adaugă cartofii în pungă și agită bine până când sunt acoperiți cu amestecul de condimente.
Pune folie de aluminiu pe o tavă întinsă și unge cu puțin ulei.
Așază cartofii în tavă, într-un singur strat uniform.
Pune la cuptor și lasă timp de aproximativ 20 de minute.
Servește cartofii fierbinți și presară deasupră pătrunjel uscat.