Cartofi cu ouă şi brânză, la cuptor
Ocazional, merită să punem dieta în cui, pentru a ne delecta cu o mâncare plină de savoare. Cartofii cu ou şi brânză la cuptor sunt foarte gustoşi şi te satură pe termen lung!
Ingrediente
1 kg cartofi
4 ouă
200 g brânză sărată
2 linguri unt
mărar tocat
usturoi şi sare, după gust
Mod de preparare
Dificultate: medie
Fierbe cartofii în coajă, iar când au fiert curăţă-i şi taie-i felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun într-un vas de sticlă, care a fost uns în prealabil cu unt. Peste cartofi se aşază un strat de brânză sărată şi rondele de ou fiert. La final se pune un strat de rondele de cartofi, peste care se adaugă căţeii de usturoi, mărarul tocat şi puţină sare. Vasul se umple cu apă, cât să acopere ingredientele, şi se lasă la cuptor, la foc mediu, aproximativ 60 de minute.