Cauta in 21.052 retete

Caras cu fulgi de porumb si sos de fructe

Ingrediente

4 carasi faina de malai fulgi de porumb, zdrobiti ulei pt. prajit sare pentru sos: 3 catei de usturoi 1 para 1 nectarina 1/2 banana sare piper lamaie unt ulei de masline

Mod de preparare

Cei 4 carasi se spala si se dau cu praf de sare. In 3 farfurii late asezam faina de malai, smantana si fulgii de porumb zdrobiti cat mai bine. Pe rand luam cate un caras(carasul poate fi crestat pe spate ) pe care-l tavalim intai prin faina de malai (sau poate fi si alba........aceasta prima trecere prin faina serveste ca baza pt. smantana si apoi pt. fulgii de porumb), apoi prin smantana (smantana daca este prea groasa o puteti dilua cu putina apa) iar la sfarsit prin fulgii de porumb. Dupa toata aceasta operatiune se......na, ca am uitat, se incinge bine uleiul in tigaie....dupa care se pun cate 2 la prajit. Am specificat numarul ca sa va puteti da seama cam cat de mari sunt carasii iar pestii(carasii) au fost prinsi de mine adica adminul retetepescaresti.ro (lauda pescareasca !!! ).Sa trecem la sos: Am vrut sa fac un sos dulce acrisor din........si iar puncte, puncte, pana am dat de fructe. Ok, ai fructele dar nu poti pune orice fruct. Si pornind de la asta am ales: jumate de banana coapta bine cu o nectarina, una dulce fainos cealalta dulce acrisor; o para coapta bine cu o lamaie, aici nu mai comparam pt. ca este evident, atat mai spun ca nu am pus toata lamaia.Ca si baza la acest sos am folosit o ceapa medie pe care am tras-o la tigaie pana se inmoaie cu cat mai putin unt. Daca facem peste apoi e musai un pic de usturoi. Cateii de usturoi i-am zdrobit si i-am frecat cu putin ulei de masline si sare...binenteles. Intr-un vas mai inalt punem ceapa si usturoiul (ceapa calita trebuie sa fie rece) dupa care "blendărim" nitel (adica dam cu scula de maruntit), adaugam jumatatea de banana taiata rondele, adaugam nectarina taiata bucatele (fara sambure...normal), adugam para taiata bucatele (fara cotor...normal).......si........."blendărim". Totusi nu trebuie sa "blendărim" prea tare, sa ramana de o consitenta mai groasa (nu e cuvantul cel mai bun, dar asta mi-a venit primul....da cred ca intelegeti ce vreau sa spun). Iar acum va spun trucul: dupa ce am "blendărit" gustam.....ce a iesit?......un r_hat mare, asai? Puneti mana pe lamaie si stoarceti si datii si o lingurita de smantana, asa de culoare. Cat stoarceti ?, nu stiu, doar voi puteti spune asta gustand de fiecare data. In orice caz daca e prea acru mai taiati o rondea de banana sau in celalalt caz o jumate de nectarina si putin suc de lamaie. La sfarsit eu am tocat si niste frunze de busuioc si le-am amestecat in sos, dar asta e optional dupa gustul fiecaruia.Mod de servire: Eu am servit cu cartofi pai..........recunosc, cam banal si neinspirat, dar voi puteti sa va ganditi la ceva ce se potriveste mai bine. Dar de un vin sec, dur si rece sa nu uitati..........eu nu am uitat !

Reteta trimisa de madalin87.

Comentarii (2)

  • retetepescaresti  pe  3 iul 2015, 14:02
    gustos

    frumos, imi place !!! poate pui si link-ul spre origine.

  • pescar  pe  3 aug 2023, 19:36
    reclame agresive

    nu poti citi articolul complet din cauza reclamei ce se suprapune peste text. pacat de efortul vostru de a scrie retetele... adio

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod