Cauta in 21.308 retete

Bucataria irlandeza, simplitate si savoare...

La ce te gandesti cand auzi de Irlanda? Cel mai probabil la piticei de basm cu joben verde, la un trifoi cu patru foi - care aduce noroc, la berea Guiness, pub-uri, crema de whiskey si cafea cu alcool, la comitate cu peisaje mirifice (vestitele "shires") si la step.

Insa, iti poti completa bagajul de cunostinte despre aceasta tara extraordinara, invatand cate ceva despre modul in care irlandezii prepara (si consuma) mancarea.

Potrivit Wikipedia.org, bucataria irlandeza se imparte in doua mari categorii: mancaruri traditionale, mai simple, si cele moderne, ceva mai elaborate, care se servesc in restaurante.

Traditional, irlandezii au preferat cartoful sau varza oricarei alte legume, mancarurile preparate de ei valorificand la maxim gustul inconfundabil si proprietatile acestora.

Un exemplu graitor este succesul de care se bucura si in ziua de astazi mancaruri traditionale, precum tocana irlandeza, mancarea de varza cu bacon sau "colcannon", ce contine cartofi si usturoi salbatic.

Nu mai putin celebrul mic dejun irlandez, care contine bacon, oua, carnati de porc, budinca, felii de cartofi prajiti si rosii coapte, poate fi incercat de toti vizitatorii orasului Dublin. Astfel, va veti bucura de o experienta culinara pur irlandeza!

Bineinteles, puteti face acest lucru si in propria bucatarie, pregatind delicioase feluri de mancare de inspiratie "Irish". Noi va aratam cum:

Comentarii (1)

  • MT  pe 29 dec 2008, 17:00
    Irish Pub din Oradea

    Am mancat la acest restaurant Placinta Irlandeza (o superba combinatie intre placinta, pui, ciuperci, smantana, marar) si un platou irlandez, cuprinzand paine prajita cu usturoi, ciuperci (pe gratar, dar nu sunt sigura), ceapa rondele (un fel de snitel din ceapa), pui. As dori, daca stie cineva, sa/mi dea reteta completa a acestor doua meniuri.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod