Biryani cu pui si sofran
O reteta indiana, care iti va aminti de... Kama Sutra!
Ingrediente si cantitati:
1 piept de pui, taiat cuburi
2 1/2 cesti supa de pui
1 ardei chili verde, taiat rondele
1 ghimbir proaspat, curatat si feliat
2 betigase de scortisoara, maruntite
1/2 lingurita sare grunjoasa
2 cepe
6 linguri unt
1 1/4 ceasca orez basmati (cu bob lung)
cardamom verde, dupa gust
nucsoara, dupa gust
1/4 ceasca migdale decojite
1/4 ceasca fistic
1/2 ceasca bucatele de mango uscat sau de stafide
1 lingurita seminte de coriandru, pisate
1 lingurita seminte de chimen
4 catei de usturoi, pisati
1 lingurita pudra de sofran
patrunjel proaspat
Mod de preparare:
1. Pune puiul, supa, chili, ghimbirul, scortisoara si sarea intr-un vas mare. Pune vasul la fiert, acoperit, redu flacara si lasa-l pe foc timp de 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, pune puiul pe o farfurie.
2. Pune lichidul ramas intr-un vas de masurat si adauga apa, daca e necesar, pentru a aduna echivalentul a 2 1/2 cesti.
3. Taie ceapa rondele. Pune untul intr-o tigaie si topeste-l, adaugand apoi ceapa. Caleste ceapa pana devine maronie, apoi pune-o, separat, pe o farfurie.
4. In untul in care s-a calit ceapa, pune orezul, cardamomul si nucsoara. Caleste-le si pe acestea, pret de 2 minute.
5. Adauga apoi puiul, migdalele, fisticul, mango, coriandrul, chimenul si usturoiul. Presara praful de sofran si caleste-le timp de 2 minute.
6. Adauga in vas supa de pui si ceapa calita, acopera-l, redu flacara si lasa totul sa fiarba 15 minute. Orezul trebuie sa fie fiert la final si toata apa absorbita. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.