Cauta in 24.543 retete

Biryani cu pui si sofran

O reteta indiana, care iti va aminti de... Kama Sutra!

Ingrediente si cantitati:

1 piept de pui, taiat cuburi
2 1/2 cesti supa de pui
1 ardei chili verde, taiat rondele
1 ghimbir proaspat, curatat si feliat
2 betigase de scortisoara, maruntite
1/2 lingurita sare grunjoasa
2 cepe
6 linguri unt
1 1/4 ceasca orez basmati (cu bob lung)
cardamom verde, dupa gust
nucsoara, dupa gust
1/4 ceasca migdale decojite
1/4 ceasca fistic
1/2 ceasca bucatele de mango uscat sau de stafide
1 lingurita seminte de coriandru, pisate
1 lingurita seminte de chimen
4 catei de usturoi, pisati
1 lingurita pudra de sofran
patrunjel proaspat

Mod de preparare:

1. Pune puiul, supa, chili, ghimbirul, scortisoara si sarea intr-un vas mare. Pune vasul la fiert, acoperit, redu flacara si lasa-l pe foc timp de 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, pune puiul pe o farfurie.
2. Pune lichidul ramas intr-un vas de masurat si adauga apa, daca e necesar, pentru a aduna echivalentul a 2 1/2 cesti.
3. Taie ceapa rondele. Pune untul intr-o tigaie si topeste-l, adaugand apoi ceapa. Caleste ceapa pana devine maronie, apoi pune-o, separat, pe o farfurie.
4. In untul in care s-a calit ceapa, pune orezul, cardamomul si nucsoara. Caleste-le si pe acestea, pret de 2 minute.
5. Adauga apoi puiul, migdalele, fisticul, mango, coriandrul, chimenul si usturoiul. Presara praful de sofran si caleste-le timp de 2 minute.
6. Adauga in vas supa de pui si ceapa calita, acopera-l, redu flacara si lasa totul sa fiarba 15 minute. Orezul trebuie sa fie fiert la final si toata apa absorbita. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod