Ardei capia umpluţi cu ciuperci
O reţetă de toamnă, care schimbă puţin varianta clasică a ardeilor umpluţi. De data aceasta, ardeii capia, cu gustul lor deosebit, îţi aduc mai multă savoare şi culoare în farfurie.
Ingrediente
10 ardei capia
300 g ciuperci
5 linguri de orez
500 g roşii mici
2 legături de ceapă verde
2 linguri muguri de pin
4-5 linguri de ulei
1/2 litru de borş
o legătură de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 50 de minute · Nr. porţii: 4
Pune ardeii capia într-o tigaie unsă cu o lingură cu ulei şi lasă-i pe foc să se rumenească şi se înmoaie puţin. Apoi scoate-i şi pune în tigaie două linguri de ulei şi căleşte ceapa. Adaugă ciupercile tăiate foarte mărunt. Se lasă 15 minute pe foc şi apoi se adaugă mugurii de pin, puţin fărâmiţaţi, şi orezul.
Se lasă încă 5 minute pe foc, se adaugă sare, piper şi mărar şi se umplu ardeii, apoi pune-i într-un vas de cuptor. Pune roşiile, restul de ulei şi borşul şi lasă mâncarea la cuptor timp de 30 de minute.
La sfârşit, presară mărarul tocat peste ardei.