Tort de mere cu cremă de zahăr ars
O reţetă simplă şi delicioasă de tort de mere cu cremă de zahăr ars. Ideală pentru zilele când ai poftă de ceva dulce.
Ingrediente
1 kg de mere
200 g de zahăr
1 lingură de apă
Pentru cremă de zahăr ars :
4 ouă
500 ml de lapte
6 linguri de zahăr
esenţă de vanilie
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 60 de minute
Se topeşte zahărul amestecat cu apă, până când devine auriu. Se tapetează cu caramelul obţinut tava de tort, îmbrăcând şi pereţii acesteia. Se lasă să se răcească, apoi se asează merele, curăţate de coajă şi tăiate în felii medii. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, până se înmoaie merele.
Între timp se prepară compoziţia pentru crema de zahăr ars. Se bat cu telul ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă laptele şi esenţa de vanilie. Amestecul obţinut se toarnă peste merele caramelizate şi se dă din nou tava la cuptor, până când se încheagă crema.
Pentru blat se amestecă ouăle şi zahărul, se adaugă uleiul, esenţa şi făina. Aluatul obţinut se toarnă în tavă peste crema închegată. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Când este copt, tortul se lasă să se răcească, apoi se rastoarnă pe platou. Poate fi decorat cu frişcă şi fulgi de migdale.