Cauta in 21.294 retete

Tort de mere cu cremă de zahăr ars

O reţetă simplă şi delicioasă de tort de mere cu cremă de zahăr ars. Ideală pentru zilele când ai poftă de ceva dulce.

Ingrediente

 

1 kg de mere
 
200 g de zahăr
 
1 lingură de apă
 
Pentru cremă de zahăr ars :
 
4 ouă
 
500 ml de lapte
 
6 linguri de zahăr
 
esenţă de vanilie

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 60 de minute

 

Se topeşte zahărul amestecat cu apă, până când devine auriu. Se tapetează cu caramelul obţinut tava de tort, îmbrăcând şi pereţii acesteia. Se lasă să se răcească, apoi se asează merele, curăţate de coajă şi tăiate în felii medii. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, până se înmoaie merele.
 
Între timp se prepară compoziţia pentru crema de zahăr ars. Se bat cu telul ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă laptele şi esenţa de vanilie. Amestecul obţinut se toarnă peste merele caramelizate şi se dă din nou tava la cuptor, până când se încheagă crema.
 
Pentru blat se amestecă ouăle şi zahărul, se adaugă uleiul, esenţa şi făina. Aluatul obţinut se toarnă în tavă peste crema închegată. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Când este copt, tortul se lasă să se răcească, apoi se rastoarnă pe platou. Poate fi decorat cu frişcă şi fulgi de migdale. 

Comentarii (3)

  • gabi  pe 16 mai 2012, 16:50
    Atentite la coji!

    Sugerez ca merele sa fie foarte bine curatate de coaja, inclusiv si mai ales coaja aceea dinauntru (si fibra intarita) care protejeaza samburii. Nu incercati doar sa fierbeti sau sa coaceti merele. Coaja ramane tare chiar si dupa fierbere. Din pacate aspectul asta este totdeauna uitat la retetele care combina orice fel de crema fina sau blaturi fine cu merele. Majoritatea persoanelor probabil nu sunt sensibile la inconsistenta cauzata de prezenta cojilor, dar cei care sunt sensibili vor refuza sa mai manance imediat dupa ce observa acest aspect...

  • alexa  pe 17 mai 2012, 01:53
    Si Blatul?

    Eu vad ingredientele pt...merele caramelizate, pentru crema, dar pentru blat...? "pentru blat se bat ouale, se adauga zaharul si uleiul"...care?

  • Dana  pe 12 aug 2012, 12:51
    Tort de mere cu crema de zahar ars

    Care sunt cantitatile ingredientelor pentru blat? Mersi

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod