Cauta in 21.294 retete

Tort de clătite cu ciocolată și alune

Îți plac clătitele și nu te poți opri niciodată la una sau două? Ce ai zice să încerci un tort de clătite cu ciocolată?

Ingrediente

100 grame de făină
2 ouă
300 mililitri de lapte
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
1 vârf de cuțit de sare
Cremă de ciocolată
Alune coapte pentru ornat

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 minute

Se cerne toată făina într-un bol mare, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se face o adâncitură la mijloc. Se sparg ouăle în adâncitură și se toarnă aproximativ 50 de mililitri de lapte și 1 lingură de ulei. Cu ajutorul unui tel sau mixer, se amestecă ingredientele începând cu cele din mijloc. Odată ce făina este încorporată, se bate compoziția bine, până când obții o pastă moale și groasă, fără cocoloașe. 
 
Se toarnă restul de lapte într-un flux constant și se amestecă pe parcurs cu telul, până când obții un aluat care are consistența smântânii. 
 
Se încălzește o tigaie de teflon sau ceramică la foc moderat și se șterge cu un prosop de hârtie îmbibat în ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă puțin aluat în tigaie și se înclină tigaia până când obții un strat subțire și nivelat de aluat. Se toarnă rapid mai mult aluat pe margini, dacă este nevoie, și se lasă timp de 30 de secunde să se gătească sau până când devine aurie partea inferioară a clătitei.
 
Se întoarce clătita și se mai lasă încă 30 de secunde, până când se gătește și pe cealaltă parte. Asigură-te că este întinsă bine în tigaie și că nu s-au format pliuri. Se repetă procedeul cu aluatul rămas.
 
Se pune cremă de ciocolată pe fiecare clătită până când se formează un tort. Îl poți înveli în ciocolată sau să-l lași ca atare și să-l ornezi cu alune coapte. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod