Tartă cu piure de dovleac
Aromat și perfect pentru un desert de toamnă, dovleacul este un ingredient pe care nu ar trebui să-l ignori. Îl poți include în numeroase preparate, de la plăcintele tradiționale, supe creme delicioase sau deserturi fine și cremoase. Unul dintre acestea din urmă este o tartă cu piure de dovleac pe care merită să o încerci.
Ingrediente
- 420 de grame de piure de dovleac
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 2 ouă mari
- 1 linguriță cu scorțișoară măcinată
- un vârf de linguriță nucșoară măcinată
- 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță cu sare
- crustă pentru tartă
- un pachet de aluat fraged dulce, pentru tarte
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1h și 10 minute
Încinge cuptorul la 220 grade Celsius.
Bate piureul de dovleac împreună cu laptele condensat, ouăle, condimentele și sarea, până obții un amestec fin.
Așază aluatul într-o tavă pentru tarte.
Toarnă amestecul peste aluat și pune tava la cuptor și las-o timp de 15 minute.
Redu temperatura cuptorului la 170 de grade și mai lasă la copt încă 35-40 de minute sau până când aluatul este rumenit.
Lasă la răcit și servește tarta cu frișcă, smântână sau simplă.