Tarta cu nuca si dulceata de caise
Ingrediente
Ingrediente: 2 borcane cu dulceata de caise (500g), 200g nuci, 2 linguri de miere, samburi de nuca pentru decor. Pentru aluat: 500g faina, 250g margarina, 50g zahar, 100ml apa rece, sare.
Mod de preparare
Este o placinta de post, asa cum doar bunica stia sa faca. Intr-un castron cerne faina. Adauga zaharul, un praf de sare si margarina. Framanta toate aceste ingrediente si toarna treptat apa rece. Aluatul trebuie sa fie suplu, sa ia repede forma pe care i-o dai, fara sa-si revina. Acopera-l si lasa-l la rece doua ore. Intinde aluatul in doua foi nu foarte groase. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina. Intinde dulceata si acopera cu cealalta foaie. Lasa la cuptor la foc moderat, 25-30 de minute. Spre final, unge tarta cu miere si pune samburi de nuca scaldati in miere pe suprafata tartei. Serveste alaturi de un ceai fara zahar ;-)
Reteta trimisa de liana10.