Tartă cu ciocolată şi biscuiţi fără coacere
Această tartă cu ciocolată şi biscuiţi este desertul perfect atunci când nu vrei să stai la foc şi ai urgent poftă de ceva dulce!
Ingrediente
Blat:
- 500 g de biscuiţi
- 1 pachet de unt
Umplutură:
- 2- 3 ciocolate simple cu lapte
- 250 ml frişcă
- 3 foi gelatină
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Amestecul constituie blatul prăjiturii pe care îl punem într-o tavă presat bine pe fund şi pe marginile ei.
Punem frişca lichidă pe foc până fierbe, după care o adăugăm peste ciocolata ruptă în bucăţele mici. Se amestecă bine până se dizolvă, apoi punem gelatina înmuiată anterior în apă. Se mixează până devine o compoziţie omogenă puţin mai groasă.
Amestecul rezultat se pune peste blat şi se dă la rece pentru aproximativ 4 ore.