Cauta in 21.308 retete

Spuma de ciocolata alba

Un desert cremos, o combinatie delicata intre ciocolata si suc de lamaie. Un adevarat soc pentru gust. Ingredientele sunt pentru patru-sase portii.

Ingrediente:

250 grame ciocolata alba, doua lamai, patru linguri de lapte, 150 grame smantana, patru albusuri, doua linguri de alcool alb (vodka sau rom alb), 100 grame zahar.

Preparare:

Spala lamaile si rade-le coaja. Pune la fiert zaharul, impreuna cu trei-patru linguri de apa (atat cat sa se poata topi zaharul) si, cand siropul fierbe, adauga coaja. Fierbe cateva minute apoi da deoparte.

Rupe in bucati ciocolata alba si topeste-o in lapte, in bain-marie. Adauga alcoolul si amesteca pana rezulta o crema. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Adauga smantana si siropul de zahar fiert cu tot cu razatura de coaja de lamaie. Bate albusurile cu mixerul foarte bine si adauga-le in crema, incet, ca sa ramana aerata. Pune in pahare, decoreaza cu razatura de coaja de lamaie, frunze de menta sau felii de lamaie si da la frigider patru ore.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod