Cauta in 21.294 retete

Savarina

Crezi ca nu poti prepara singura o prajitura delicioasa de cofetarie? Incearca reteta noastra si te vei convinge de contrariu!

Ingrediente si cantitati:


5 linguri cu zahar pudra
5 oua
5 linguri cu pesmet
coaja rasa de la o lamaie
zeama de lamaie
esenta de rom
frisca

Mod de preparare:


1.
Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.
2. Se pune compozitia in forma de savarina si se coace la foc potrivit.
3. Dupa ce e gata, se insiropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Cand s-a racit, se umple golul cu frisca.

Comentarii (13)

  • cinela  pe 10 ian 2009, 18:47
    savarina

    Asa arata Savarina?parerea mea este sa expune-ti pozele corecte.

  • georgiana  pe 17 feb 2009, 19:04
    savarina

    draga cinela,invata-te sa vb apoi fa comentarii.hai sa conjugam vb a expune: eu sa expun tu sa expui el/ea sa expuna noi sa expunem voi sa expuneti ei/ele sa expuna

  • anda  pe 18 feb 2009, 16:02
    savarina

    si eu care credeam ca sunt singura cu fixatii despre greselile atat de des intalnite in limba romana, in special pe forumuri. e bine de stiut de asemenea ca asa arata o savarina.

  • mely  pe  2 mar 2009, 10:34
    savarina

    Daca chiar vreti sa fiti utili ar trebui sa publicati retete care se pot realiza! Spun asta pentru ca eu am facut aceasta reteta si nu au iesit decat niste plesti care nu au putut fi scoase din formele de tarta. Ce sa mai insiropez si sa umplu cu frisca?

  • CRINA  pe 27 mar 2009, 17:53
    savarina

    Nu stiu cum nu v-a iesit savarina. Eu am facut-o si mi-a iesit exact ca in poza. Mai incercati PS. Trebuie sa pui suflet in ceea ce faci

  • Mariana  pe 30 dec 2009, 00:55
    Savarina

    O fi scris ea incorect "expuneti", dar avea dreptate ca poza expusa nu e de la savarina. Oricat suflet ai pune aluatul de la savarina nu este la fel cu cel de la un "chou", cu care seamana savarina din poza, care de fapt ar putea fi o "chou-a-la-creme"...si nici pe departe o savarina.

  • dana  pe 30 dec 2009, 13:14
    savarine

    Crina eu chiar pun suflet cand prepar prajiturele! Am incercat aceasta reteta si cum spunea si mely, nu au iesit deloc! Am urmat intocmai reteta(nu o data) si degeaba. Am incercat foarte multe retete si din reviste si de pe internet si rar s-a intamplat sa arate ca in poza pe care o expuneau.

  • simona  pe  4 feb 2010, 20:05
    savarina

    eu stiu o reteta de la bunica si iese un aluat pe care il modelezi pe forma de savarina si in mijloc pui umplutura din nuca si/gem....si credeti-ma ca nu arata ca savarina asta"fandosita" dupa coacere aluatul este mai faramicios si nu seamana deloc cu un pandispan....si daca am scris incorect imi cer scuze de la limba romana nu de la altcineva!...adevarul crud e ca se expun poze gasite care pe unde si nu de multe ori nici macar de la ce trebuie!

  • alinaatlan  pe 15 sep 2011, 00:45
    savarina

    eu am ıncercat sa fac aceasta prajitura şi a ieşit ıntradevar super

  • Raluca  pe 18 oct 2011, 11:57
    Savarine

    Eu am facut savarine dupa reteta de la Dr. Oetker. http://www.acasatv.ro/retete-dr-oetker/reteta-de-acasa-14-octombrie-2011-savarine.html La mine au iesit gustoase si frumoase!

  • marilena  pe 20 nov 2011, 22:59
    savarina

    Reteta este foarte buna trebuie rabdare si poate cuptorul tau este de vina

  • bianca  pe 10 dec 2011, 14:17
    savarina

    C'est une savarine specialmèntè

  • claudia  pe 31 dec 2011, 01:55
    sooper

    am incerc-at si eu si vreau sa-va spun ca a iesit ce-va nemaipome-nit.dar dupa cum se spunea iti trebuie suflet.multumiti de limba ro-mana?:)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod