Cauta in 21.294 retete

Saratele (biscuiti sarati)

Reteta adevarata de saratele se face cu un aluat care contine cartofi.

Ingrediente:

150 de grame de unt proaspat, 150 de grame de faina, 150 de grame de cartofi fierti, o lingurita rasa de sare, un ou, doua lingurite de mac si doua de susan.

Prepapare:

amesteca untul, cartofii foarte bine sfaramati si faina, impreuna cu sarea, pana rezulta un aluat potrivit de tare. Intinde o foaie groasa de un centimetru, unge bine foaia cu ou batut si taie aluatul in fasii de late de un deget si lungi de patru-cinci centimetri. Presara deasupra seminte de mac si susan si aseaza saratelele in tava pudrata cu faina. Coace saratelele la foc potrivit 15-20 de minute, in cuptorul bine incins.

Sfat Eva: daca vrei, pune foarte putina sare in aluat, si presara deasupra, alaturi de semintele de mac si de susan si sare grunjoasa. Deasupra poti pune ce fel de seminte vrei. Si daca vrei ceva cu totul deosebit, foloseste faina integrala.

Comentarii (3)

  • ionela  pe 15 sep 2012, 21:39
    in legatura cu Saratele (biscuiti sarati)

    E o reteta simpla dar gustoasa ! Mam convins si ma voi convinge cind o voi prepara!Sper sa se primeasca ...Am 11 ani si aceasta va fi prima reteta de prajituri pe care la voi face ! Sper sa nu dau gresi in legatura cu modul de preparare .. uratimi SUCCES

  • popa  pe  5 apr 2014, 22:09
    saratele

    Cred că mai întâi trebuie să înveți să scrii

  • irina  pe 29 oct 2014, 12:12
    in legatura cu Saratele

    este o reteta simpla si foarte gustoasa deja am preparato pentru familia mea si au ramas cu gura cascata ca la virsta mea am putut face o astfel de reteta. Va propun sa incercati si voi ca e foarte custoasa

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod