Cauta in 21.294 retete

Rulada cu cremă de nucă

Ingrediente pentru 10 porţii

Pentru foaie: 125 g zahăr pudră, 75 g faină, 3 ouă întregi, 4 gălbenuşuri, 2 linguri de cacao, 2 plicuri zahăr vanilat si un vârf de cuţit de scorţişoară pisată;

Crema de nucă: 150 g miez de nucă, 60 g zahăr, 200 ml lapte, 2 gălbenuşuri de ou, 150 g unt şi 5 g praf de budinca.

Prepararea foii:

Într-un vas aşezat pe bain-marie se bat împreună ouăle, gălbenuşurile şi zahărul până rezultă o pastă alb-gălbuie. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă făină, puţin câte puţin şi se amestecă. Se adaugă zahărul vanilat şi scorţişoara. Se amestecă totul până devine o pastă legată.

Tava care urmează să fie folosită la copt se tapetează cu hârtie pergament unsă cu unt. Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează cu lamă unui cuţit. Tava se introduce în cuptorul încălzit la 200 grade şi se lasă la copt.

După 5 minute, foaia se răstoarnă pe o planşetă pe care s-a întins un prosop uşor umezit, se înlătură foaia de hârtie, iar dacă dezlipirea se face mai greu, hârtia se umezeşte cu ajutorul unei pensule înmuiate în apă.

Prepararea umpluturii:

Miezul de nucă se taie cât mai mărunt, iar din cele 60 g zahăr şi puţină apă se face un caramel. Când caramelul începe să prindă culoare galben-aurie, se adaugă nucile tăiate mărunt, se ia vasul de pe foc, iar după ce s-a răcit se adaugă 200 ml lapte fierbinte. Două galbenuşuri de ou se amestecă cu praful de budincă, care se toarnă peste caramelul cu nucă şi lapte. Se fierb câteva minute, amestecând continuu.

După ce compoziţia s-a răcit, se încorporează untul. Compoziţia se amestecă bine cu ajutorul mixerului. Pentru aromatizare poţi adăuga câteva picături de lichior de nucă sau rom.

Foaia se aşază pe un prosop uşor umezit, iar deasupra ei se întind două treimi din cantitatea de cremă şi se nevelează.

Foaia se rulează uşor. Se lasă la frigider timp de cel puţin o oră. La sfârşit se decorează cu restul de cremă sau se pudrează cu pudra de cacao.

Comentarii (2)

  • Oana  pe 25 nov 2010, 11:24
    nelamurire

    adica foaia se lasa la cuptor doar 5 minute?!

  • AlynaDeea  pe 25 nov 2010, 12:53
    hmmmmm

    A facut-o cineva? E buna?

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod