Reţeta lui Jamie Oliver: Chec gustos, gătit fără foc cu nucă şi cu fistic
Dacă îţi place salamul de biscuiţi trebuie să încerci această reţetă propusă de celebrul bucătar Jamie Oliver. O să-ţi placă la nebunie, mai ales că se prepară foarte uşor şi nu ai nevoie de cuptor.
Ingrediente
200 grame de biscuiţi digestivi
110 grame de nucă, mărunţită
110 grame de fistic decojit şi mărunţit
10 cireşe confiate
2 bucăţi de bezea mărunţită
150 grame de unt
1 lingură miere de albine
200 grame ciocolată neagră.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 15 minute
1. Se rup în bucăţi mici biscuiţii şi se amestecă împreună cu nucile, fisticul şi cireşele confiate.
2. Pune restul ingredientelor într-un vas şi lasă-le la topit la abur.
3. Combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată.
4. Se amestecă bine ingredientele şi se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a aşezat în prealabil folie de plastic. Lasă marginile foliei pe lângă tavă pentru a scoate cu uşurinţă checul.
5. Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.