Cauta in 40.375 retete

Rețeta clasică de brioșe cu afine

Există un motiv pentru care brioșele cu afine sunt atât de populare. Gustul dulce al aluatului este perfect completat de fructele de pădure dulci-acrișoare și aromate, astfel încât obții desertul perfect, fără să muncești prea mult. Iată cum să faci brioșe cu afine:

Ingrediente

2 ouă
250 g făină cu drojdie (făina care crește singură)
120 ml lapte
100 g zahăr pudră
150 g unt
1 caserolă mică de afine proaspete

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 35 de minute

Amestecă untul și zahărul pudră împreună până ce se formează o pastă fină.
Adaugă ouăle și bate cu un tel până când amestecul devine pufos și aerat. Acesta este secretul pentru ca brioșele să-și păstreze textura.
Cu grijă, încorporează făina prin mișcări de răsturnare a compoziției folosind o lingură de lemn.
La final, adaugă afinele și amestecă delicat.
Adaugă laptele pentru a menține aluatul moale.
Unge formele pentru brioșe cu puțin ulei și toarnă compoziția în ele, până sus.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și lasă-le timp de aproximativ 20 de minute.
Ca să verifici dacă sunt coapte, apasă ușor pe partea de sus a unei brioșe. Este ușor elastică și revine la forma inițială dacă este coaptă.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod