Cauta in 21.294 retete

Prajiturele cu migdale

Un desert ispititor si sanatos, caruia nu-i vei rezista. In plus, nu vei petrece prea mult timp in bucatarie pregatindu-l.

Ingrediente si cantitati:

1/2 ceasca de smantana degresata
1 lingurita cu indulcitor lichid
2 lingurite cu apa
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 ou batut
1 ceasca de faina
1/2 lingurita cu apa minerala
1/2 lingurita cu sare
1/2 ceasca de migdale macinate

Cantitatile sunt potrivite pentru o singura persoana. Daca doresti sa imparti acest desert cu familia sau prietenii, nu trebuie decat sa maresti cantitatea ingredientelor folosite.

Mod de preparare:

1.  Amesteca smantana, indulcitorul, apa, vanilia si oul batut.
2.  Adauga faina, apa minerala, sarea si migdalele. Formeaza prajiturele asemanatoare cu fursecurile, pe care le vei coace timp de 15 minute in cuptorul incins. Atat de simplu si delicios!

Comentarii (3)

  • Paula  pe  2 ian 2009, 08:53
    Retete de prajituri

    Buna ziua si La multi ani ! Ma numesc Paula si am un sot care este bolmav dupa dulce . Din acest motiv a fost depistat cu diabet tip.2 . Va rog frumos etalati pe aces site mai multe retete cu dulciuri ( prajituri ) in care se folosesc indulcitori sau fructoza . Va multumesc anticipat.

  • alina  pe  4 dec 2014, 13:31
    prajiturele cu migdale

    in loc de smintina degresata ce pot folosi.

  • Hristodor  pe 28 feb 2015, 16:30
    prajiturica mai mult vegana

    smantana de caju in locul celei animale si ar mai merge in loc de esenta de vanilie chiar baton de vanilie (cand nu am folosesc coaja de lamaie bio pusa la deshidratat), sare de Hilamaia si in loc de ou seminte de in si chia puse la hidratat inainte (pentru a lega asa cum face oul) :) in plus putin bicarbonat sa iasa mai pufoase.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod