Prăjitură Pavlova cu fructe de pădure
Este crocantă la exterior şi moale la interior, fiind un desert delicios în combinaţie cu frişca şi fructele de pădure. Vezi cât de uşor se face prăjitura Pavlova!
Ingrediente
4 albuşuri de ou
200 de grame de zahăr fin
1/2 linguriţă cu extract de vanilie sau un plic cu zahăr vanilinat
1/2 lingură de amidon de porumb
240 mililitri de smântână lichidă pentru frişcă
20 de grame de zahăr alb
1/2 linguriţă cu extract de vanilie sau un plin de zahăr vanilinat
fructe proaspete: zmeură, căpşuni, afine, ananas, piersici, kiwi
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 2 ore · Nr. porţii: 5-6
Se preîncălzeşte cuptorul la 130 de grade Celsius.
Se aşază pe tava de copt hârtie şi se trasează cu creionul un cerc de 18 centimetri folosind o formă pentru tort.
Albuşurile se lasă la temperatura camerei după care se bat cu mixerul până devin spumoase. Se adaugă zahărul şi vanilia treptat, câte o lingură amestecând bine cu mixerul, astfel încât să se dizolve complet în albuşuri.
Apoi se adaugă amidonul de porumb şi oţetul, amestecând ca să fie bine încorporate în albuşuri.
Se pun albuşurile bătute bine pe tavă şi se întinde amestecul, astfel încât să se încadreze în cercul trasat cu creionul.
Se lasă la cuptor o oră (maxim o oră şi un sfert) până când exteriorul este crocant şi uşor crăpat.
După ce este gata se stinge focul şi se lasă în cuptor până când se răceşte complet.
Se ornează cu frişca bătută cu zahăr şi vanilie, după care se aranjează fructele preferate. De asemenea, poţi să faci două cercuri de bezea pe care să le suprapui, folosind frişcă şi fructe între ele şi pe deasupra.