Prăjitură Pavlova cu căpșuni
Dacă îți plac prăjiturile cu bezea, atunci faimoasa prăjitură Pavlova va deveni preferata ta. Este foarte ușor de preparat, se potrivește excelent cu fructe de vară, mai ales cu aromatele căpșuni, și arată fenomenal în poze, putând deveni un tort simplu și delicios. Iată cum să faci Pavlova cu căpșuni:
Ingrediente
3/4 cană cu zahăr
2 lingurițe cu amidon de porumb
3 albușuri de ou, la temperatura camerei
1 linguriță cu esență de vanilie
3/4 linguriță cu oțet alb
2 căni cu smântână pentru frișcă
3 linguri cu zahăr pudră
1 linguriță cu esență de vanilie
500 grame de căpșuni
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 2 ore
Încălzește cuptorul la 120 de grade Celsius.
Tapetează o tavă pentru copt cu hârtie de pergament.
Amestecă zahărul și amidonul de porumb într-un bol.
Separat, bate albușurile de ou până când devin o spumă consistentă, timp de aproximativ 2-3 minute.
Pune un sfert din amestecul de zahăr și amidon peste albușurile de ou și bate pentru a încorcpora, timp de 30 de secunde. Repetă pentru restul de zahăr și amidon, amestecând după fiecare adăugare, până când tot zahărul este încorporat, iar albușurile au devinit lucioase și cu co consistență groasă.
Adaugă vanilia și oțetul peste albușuri și bate încă 2-3 minute sau până când compoziția își menține forma atunci când scoți telul din ea.
Toarnă compoziția în tava pentru copt și întinde sub forma unui disc cu înălțimea de cinci centimetri și diametrul de 15 cm.
Pune la copt și lasă timp de o oră.
Oprește cuptorul, deschide ușa și lasă Pavlova în cuptor, la răcit, timp de o oră.
Amestecă cu mixerul smântâna, zahărul pudră și extractul de vanilie până obții o friscă fină, timp de aproximativ 3-4 minute.
Transferă prăjitura Pavlova pe un platou pentru servit. Adaugă un strat consistent de frișcă și căpșunile proaspete, întregi sau tăiate pe jumătate.