Cauta in 21.435 retete

Prăjitură cu vișine și bezea

Dacă ai poftă de ceva dulce care să îţi amintească de copilărie, această prăjitură cu vişine şi bezea este alegerea perfectă!

Ingrediente

Aluat:

- 3 ouă
- 3 lg ulei sau 3 lg unt topit
- 1/2 cană de zahăr
- 1 praf sare
- 1/2 cană de făină
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 pumn de vişine
- coaja de la o lămâie rasă
- pesmet

Bezea:

- 1 cană zahăr
- 3 albuşuri

Mod de preparare

Dificultate: medie

Este de preferat să se folosească o tavă pentru tort, pentru ca prăjitura să poată fi mai uşor de tăiat.

Începem prin a mixa foarte bine albuşurile, iar când spuma devine tare adăugăm şi zahărul în ploaie, mixând în continuare. Găbenuşurile le frecăm cu uleiul sau untul, praful de sare, zahărul vanilinat şi lămâia rasă. Turnăm apoi compoziţia peste albuşuri, amestecând încet cu o spatulă, având grijă să nu se lase. Imediat după aceea, punem făina în ploaie amestecând tot cu grijă.

Bezeaua pentru această prăjitură se face doar din două ingrediente: zahăr şi albuşul de la 3 ouă. Se freacă bine până când compoziţia nu va cădea din vas chiar dacă este întors invers.

Adăugăm compoziţia de aluat în tavă, peste foaia de copt, presărăm pesmet, adăugăm vişinele tăiate pe jumătate şi fără sâmburi, presărăm din nou un strat subţire de pesmet. Imediat după aceea, punem spuma de bezea peste şi dăm la foc mic. În 30 de minute ar trebui să fie gata, însă verificaţi din când în când cum se prezintă bezeaua cu grijă să nu se rumenească prea tare.






 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod