Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată
Ai poftă de o prăjitură specială, răcoritoare şi pe care să o poţi face foarte uşor? Eva.ro îţi recomandă această reţetă simplă.
Ingrediente
1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
1 cană cu orez expandat;
1 lingură de piure de castane (opţional);
puţină apă.
3 banane congelate;
1 piersică coaptă bine.
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pentru a prepara blatul se topeşte la abur ciocolata, după care se încorporează în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Se toarnă blatul într-o caserolă în care se pune foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi se apasă cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp se mixează în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi se toarnă îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.