Prăjitură cu caise
Este weekend, iar timp pentru a pregăti celor dragi o surpriză dulce este. Iată un desert simplu, pe care şi cele mai nepricepute în arta gătitului îl pot realiza. Poftă bună!
Ingrediente
12 jumătăţi de caise
1/2 linguriţă suc de lămâie
1/2 lingură cu zahăr brun
1/4 linguriţă cu scorţişoară
2 felii pâine uscată, fărâmiţată
1 linguriţă praf de copt
2 ouă, separate
3 linguri apă caldă
1/2 linguriţă vanilie
Sare
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 ora · Nr. porţii: 4
Încălzeşte cuptorul la 350 de grade. Amestecă caisele, sucul de lămâie, zahărul brun şi scorţisoara. Toarnă amestecul pe o tavă.
Combină pâinea uscată cu praful de copt şi sarea.
Bate albuşurile bine. Adaugă treptat zahăr.
Amestecă cele două compoziţii şi toarnă peste caise.
Lasă-le la cuptor aproximativ 25 de minute.