Cauta in 21.435 retete

Prăjitură cu bezea și ciocolată

Găteşte această prăjitură cu bezea şi ciocolată în weekend-ul ce urmează şi îţi vei impresiona invitaţii! Descoperă o reţetă simplă!

Ingrediente

Aluat:

- 2 ouă
- 2 lg ulei
- 1 praf sare
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- coaja de la o lămâie rasă
- pesmet

Cremă:

- o cutie mascarpone
- 2 ouă
- 4 lg zahăr
- o jumătate de ciocolată amăruie sau cacao

Bezea:

- 1 cană zahăr
- 3 albuşuri

Mod de preparare

Dificultate: medie

Începem cu aluatul şi mixăm bine albuşurile, iar când obţinem o spumă tare adăugăm şi zahărul, amestecând în continuare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, sarea şi lămâia rasă. Turnăm compoziţia peste albuşurile spumă, având grijă să amestecăm foarte încet. Finalizăm cu făina pe care o punem în ploaie.

Crema este foarte simplă şi este cea mai bună alegere pentru cuptor. Amestecăm pentru început toate ingredientele, lăsând ciocolata topită împreună cu puţin unt pentru final. Obţinem o pastă omogenă şi o lăsăm puţin să se odihnească până realizăm compoziţia pentru bezea.

Pentru bezea ai nevoie doar de albuşuri şi de zahăr. Se mizează până obţinem o spumă extrem de tare, asemănătoare cu cea din primul pas al realizării aluatului.

Turnăm aluatul într-o tavă, imediat după aceea presărăm un strat subţire de pesment, adăugăm crema cu ciocolată, apoi pesmet, iar la final punem spuma de bezea. O lăsăm la foc mediu aproximativ jumătate de oră, însă e necesar să verificaţi din când în când evoluţia ei.

Poftă bună!


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod