Cauta in 21.052 retete

Prajitura cu bezea

Ingrediente:

200 g unt sau margarina;
200 g faina;
50 g (2 linguri) zahar pudra;
vanilie;
1 praf de copt;
3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar;
3 albusuri batute spuma;
15 nuci taiate;
marmelada sau gem.

Mod de preparare:

1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt.

2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora.

3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate.

4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se intinde o foaie de jumatate de centimetru grosime, dupa care se introduce la cuptor.

5. Cand este pe jumatate coapta, se scoate, se unge cu marmelada sau cu gem, se toarna deasupra albusurile cu nuci si se da la cuptor din nou.

6. Cand este gata, se taie in forma de patratele sau romburi.

Comentarii (22)

  • Dora  pe 27 dec 2008, 20:56
    reteta

    La pct 4 zice se taie o bucata ... cealalta bucata, ce se intampla cu ea? Nu sunt clarvazatoare...si chiar pare gustoasa, dar imi pare ca lipseste din explicatii si din ingerdiente; stie careva reteta? Sarbatori fericite in continuare!

  • Lili Scorobete  pe 19 ian 2009, 20:24
    reteta

    astapt reteta complecta,asa cum spunea Dora lipseste ceva explicatie din reteta.Arata bine prajitura dar ce folos......nu ?

  • potpal  pe 19 apr 2009, 14:03
    incompleta

    Sfat pt.eva.ro:cand preluati si postati retete,cititi-le atent in prealabil.La cea de mai sus,imaginea n-are nicio legatura cu reteta(incompleta) data.

  • chiva  pe  3 sep 2009, 14:20
    retetele

    la ce mai trimiteti daca nu spuneti tot ce trebuie in ingrediente pacat

  • adellys  pe 25 oct 2009, 10:29
    posibila continuare!!!!

    daca comparam reteta cu poza....e posibil sa faci mai multe foi in stilul explicat si apoi sa le suprapui cu o crema intre ele....cred ca ar fi super.

  • evelinaeva  pe 13 dec 2009, 05:54
    ???????????

    Nu prea "se leaga "poza cu reteta , cam asa se intampla mai pe toate siturile de retete , sunt copiate poze dintr-o parte, retetele din alta si cand sa le faci se bat cap in cap.......

  • lidia mocan  pe 17 dec 2009, 19:50
    reteta incomplecta

    dupa parerea mea si dupa cum arata poza eu cred ca se fac mai multe foi si operatia se repeta cu fiecare foaie si se umple cu crema

  • magdyy  pe 29 dec 2009, 10:42
    ...

    la naiba...:P eu vroiam prajitura asta sa o fc mamy acu de sarbatori:(dar e incompleta....~X(

  • nadina  pe 28 ian 2010, 00:33
    interesanta reteta............fara final

    sincer nu zic ca e o reteta rea dar ,dupa explicatiile date .........hm nue cea din poza,terog revina si da mai multe detali

  • SIMONA  pe 28 ian 2010, 00:37
    as dori sa fac reteta dar..............nu am cum nu intelg nimic

    buna ,CRED ca este o terata foarte buna dupa poza cel putin asa pare DAR ,nu se intelege ce se face cu aluatul ramas ,dupa cum descri prajitura ...............nu e cea din poza ,si sincer chiar as dori sa o fac,te rog revino si revizuieste reteta.mersi mult

  • nadina  pe 28 ian 2010, 00:40
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    galbenusuri de unde ca srie numai 6 aslbusuri,nu spui nimic in componetente de galbenusuri,te rog srie reteta

  • Nycol  pe 31 ian 2010, 11:57
    Prajitura eronata!!!:))

    reteta nu este completa !!!!!!!!!! ce faci cu aluatul ramas????revizuiesteti reteta iar poza nu este cea adevarata .Faceti asta numai ca sa va aflati in treaba ???Fiti seriosi(astept raspuns la intrebare !!!):))

  • denisa  pe  2 feb 2010, 21:17
    erorr

    asta da gluma........a fost postata pe 1 aprilie

  • cris  pe  5 nov 2010, 16:56
    prajitura

    Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri ?Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite-ti un e-mail cu subiectul "LUCRU" pe adresa de e-mail cristalmarinescu@ yamil.com. Nu uitati sa scrieti la subiect cuvantul "LUCRU".

  • ioana  pe  1 dec 2010, 00:36
    :))

    nu v-ati prins...cealalata jumatate o pastrati pe cand mai faceti prajitura din nou...ori in caz ca nu v-a iesit din prima:))."buna" reteta

  • maria  pe 19 dec 2010, 16:34
    ce nu s-a inteles la reteta prajiturii cu bezea....

    ...operatia se repeta pana se temina aluatul si bezeaua...apoi se cladesc exact ca in poza....eu am facut prajitura este delicioasa si arata exact ca in poza....:)

  • Andreea  pe 22 dec 2010, 20:16
    Crema?

    Are crema prajitura?.. sau c pun intre foi?.. adik pui foaia la cuptor si albusul peste .. 2 foi .. si intre ele?.. sau mananc foile?.. sau cum le pun?.. am incercat sa inteleg cat mai bine... dar asta nu inteleg:-??

  • adina  pe 15 feb 2011, 17:06
    prajitura cu bezea

    imi pare foarte rau dar explici foarte rau prajitura nu inteleg nimic tu ai citit ce ai pus in reteta ta

  • elissa  pe 18 dec 2011, 11:46
    prajitura cu bezea

    eu cand scriu o reteta pt cineva,o scriu cu lux de amanunte ,sa nu uitam sunt multe incepatoare in ale bucatariei si nu numai asta,ori scrii reteta ca lumea ori las-o balta

  • mariana  pe 18 dec 2011, 23:51
    asta DA ....

    nu am inteles nimic???/CE FACI CU RESTU ALUATULUI?are crema sau nu?

  • Victoria  pe 26 dec 2011, 19:59
    cele mai ciudate intrebari!

    mda..... interesante intrebari si raspunsuri vad eu aici! Nu am facut prajutura inca, dar din cate inteleg eu, sa fac mai multe blaturi care dupa ce au fost scoase de la cuptor se ung cu crema care se prepara dupa reteta indicata.... ce e asa de greu de inteles... chiar nu inteleg.... mi se pare posibil de realizat o prazitura exact ca in poza dupa reteta postata!

  • IRINA  pe 17 dec 2016, 12:04
    "Prajitura cu bezea "sau Semilune

    Semilune Blat: 6 galbenusuri 6 linguri de zahar un paquet margarina(250g) o lingurita bicarbonat stins cu otet 13 linguri de faina pline cu virf Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pune margarina moale, dar nu liquida apoi bicarbonatu si faina. Se amesteca cu o lingura si se intinde pe hirtie de copt in tava de aragaz cea mare. Deasupra se pune gem de care doriti,dar de doua feluri( de nu se pune ce ai in camara). Daca gemul e prea sutire se amesteca cu 2-3 linguri de pesmet. Apoi se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, sa fie ca o bezea. Se incorporeaza 2 linguri de cacao si se amesteca usor. Se intinde peste gem. Se presara nuca macinata si se coace la foc potrivit pentru 30 minute sa nu se arda blatul ca e subtire. Faci testul cu scobitoarea. Eu am adaugat nuca macinata ,dar nu multa peste gem si apoi am pus bezeaua . Este foarte usor de facut si e foarte buna Pofta buna

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod