Prajitura cu bezea
Ingrediente:
200 g unt sau margarina;
200 g faina;
50 g (2 linguri) zahar pudra;
vanilie;
1 praf de copt;
3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar;
3 albusuri batute spuma;
15 nuci taiate;
marmelada sau gem.
Mod de preparare:
1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt.
2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora.
3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate.
4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se intinde o foaie de jumatate de centimetru grosime, dupa care se introduce la cuptor.
5. Cand este pe jumatate coapta, se scoate, se unge cu marmelada sau cu gem, se toarna deasupra albusurile cu nuci si se da la cuptor din nou.
6. Cand este gata, se taie in forma de patratele sau romburi.
200 g unt sau margarina;
200 g faina;
50 g (2 linguri) zahar pudra;
vanilie;
1 praf de copt;
3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar;
3 albusuri batute spuma;
15 nuci taiate;
marmelada sau gem.
Mod de preparare:
1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt.
2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora.
3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate.
4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se intinde o foaie de jumatate de centimetru grosime, dupa care se introduce la cuptor.
5. Cand este pe jumatate coapta, se scoate, se unge cu marmelada sau cu gem, se toarna deasupra albusurile cu nuci si se da la cuptor din nou.
6. Cand este gata, se taie in forma de patratele sau romburi.