Cauta in 21.294 retete

Prăjitură cu ananas

Au trecut zilele de sărbătoare şi sunt convinsă că te simţi plină şi ghiftuită şi că nu vrei să mai auzi prea curând de preparate grele, pline de carne şi grăsimi. Pentru a veni în întâmpinarea ta m-am gândit că astăzi ar fi indicat să-ţi propun o reteţă de prăjitură, gustoasă, gustoasă, gustoasă. Prăjitură, ananas şi brânză, cam acestea ar fi ingredientele cheie după care să te ghidezi şi te asigur că rezultatul va fi minunat.

Ca ingredinte pentru blat, vei avea nevoie de:


150 grame de unt
300 grame de făină
50 grame de zahăr pudră
4 linguri de lapte
2 ouă

Pentru cremă nu uita să cumperi:


500 de grame de brânză de vaci
1 pachet zahăr vanilat
1 pachet budincă de vanilie
150 grame de zahăr pudră
1 cutie de ananas rondele
3 ouă

Mod de preparare:


În primul rând trebuie să amesteci făina cu zahărul pudră, peste care adaugă untul tăiat bucăţi, ouăle, laptele şi amestecă toate aceste componente până ai să obţii un aluat omogen. După ce ai ajuns la acest pas, acoperă vasul şi lasă conţinutul la rece circa 20 de minute.

După ce a expirat timpul, întinde aluatul în foaie şi aşază-l într-o tavă unsă şi tapetată (cu marginile mai înalte) şi lasa-l la copt circa 15 minute.

În paralel, te poţi ocupa de cremă. Bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă brânza, zahărul vanilat, pachetul de budincă, jumătate din conserva de ananas tăiat în bucăţi mici. Toate aceste ingredinte se omogenizează şi se încorporează cu albuşul bătut spumă. La final, întinde această cremă obţinută peste blatul copt şi mai bagă prăjitura încă 15 - 20 de minute la cuptor. După ce este gata, se lasă la rece, pentru ca mai apoi să se poată tăia în bucăţi.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod