Postul Paştelui: Plăcintă de mere şi nucă
Cine nu-şi doreşte să mănânce ceva dulce? Cui nu i se face poftă de ceva bun când trece pe lângă vitrinele cofetăriilor din oraş? Suntem în post, ştiu, posibilităţile sunt reduse. Există, însă, un aspect foarte important şi... sănătos. Acum ai ocazia să-ţi prepari singură dulcele delicios. Eu îşi recomand astăzi o reţetă de plăcintă cu mere şi cu nuci. Îţi spune: este absolut delicoasă.
Ingrediente
1 cană făină
1 cană griş
1 cană zahăr
3 linguri nucă măcinată
2 kg de mere
4 pliculeţe de zahăr vanilat
scorţişoară
ulei
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 60 min
Mere, binele spălate, se răzuiesc cu tot cu coajă şi se pun alături de scorţişoară şi de zahărul vanilat. În paralel, zahărul, făina şi grişul se amestecă şi se împart în două porţii. Într-o tavă se pune ulei, apoi o parte din praful preparat mai devreme şi jumătate din mere, peste care se pune din nou, cealaltă jumătate din praf şi cealaltă jumătate din mere. Deasupra se presară zahăr şi nuca măcinată.
Se lasă în cuptor circa 35 - 40 de munte şi, de preferat, se serveşte rece, este mult mai aromată astfel.