Cauta in 21.052 retete

Placinta dobrogeana

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat: 1kg faina alba 500ml apa calduta 1 praf de copt 50 ml ulei si inca 50ml ulei pentru uns foile Ingrediente pentru crema: 600gr branza(feta) 3 oua 200gr zahar 1 esenta de vanilie 150gr iaurt gras(eu am avut iaurt facut de mine in casa) (Se poate folosi branza dulce de vaci si atunci nu mai punem iaurt.) Peste placinta se pune cam600gr iaurt gras amestecat cu 3 oua.

Mod de preparare

Mod de preparare Facem un aluat bine lucrat din toate ingredientele.Se obtine un aluat ca pentru taietei.Eu am impartit coca in 4 si am intins 4 foi subtiri ca pentru taietei. Ungem foaia cu ulei si apoi punem pe jumatate crema de branza,intoarcem cealalta jumatate pestesi lipim marginile.Asezam in tava si incretim.Procedam la fel cu toate celelalte foi.Deasupra punem apoi iaurtul batut cu cele 3 oua intregi.Se da la cuptor 40-50 minute la foc. Penru aceste cantitati de mai sus eu am folosit tava mare de la aragaz si am obtinut 16 portii. Dupa ce s-a racorit o portionam. Cand este coapta o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Se portioneaza si se poate servi calda sau rece.

Reteta trimisa de cretu_veronica22.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod