Piersici umplute cu budincă de ciocolată
Sunt sigură că nu te-ai gândit până acum să faci o astfel de combinaţie gastronomică, însă pot să-ţi garantez că rezultatul va fi minunat. Combinaţia dintre savoarea pură a fructului şi cea de ciocolată nu poate fi comparată cu nimic. Este desertul ideal pentru tine şi familia ta, dar şi pentru prietenii care se anunţă că vin în vizită. Şi, ca să-ţi vând şi un pont, acest preparat delicios este gata imediat.
Ingrediente
1 plic de budincă Instant
2 linguri de zahăr,
400 ml lapte,
8 jumătăţi de piersici (din conservă),
150 g smântână.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 min
Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă consistenţa indicată, se ia de pe foc şi se lasă la răcit, mestecând din când în când pentru a evita formarea pojghiţei.
În paralel, jumătăţile de piersică, lăsate în prealabil la scurs, se aşează pe o tavă cu partea rotunjită în jos. În continuare se păstrează 4 linguriţe de smântână, iar restul se pune peste budinca răcită. Compoziţia astfel rezultată se toarnă în jumătăţile de piersici.
La final, se pune câte o linguriţă din smântâna păstrată în mijlocul budincii de ciocolată şi se amestecă folosind o scobitoare pentru a crea aspectul marmorat.