Cauta in 66.549 retete

Negresa

Gustul intens de cacao te va cuceri definitiv.

Ingrediente si cantitati:

8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
1 ceasca de unt
5 oua
2 cesti cu zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 ceasca de faina
1 lingurita cu sare
2 cesti cu alune prajite si macinate

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.
2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.
3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina si sarea, pana formezi un aluat cremos. Adauga apoi alunele macinate.
4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca, apoi o poti servi cu frisca deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii (14)

  • kamitza  pe  3 feb 2009, 18:09
    negresa

    serios, bunica ta avea mixer? ia incearca sa bati ouale cu telul, pana stau pe tel, atunci sa vezi rezultate...

  • elena  pe  7 feb 2009, 17:15
    negrese

    imi place foarte mult retetele care le aveti in internet.un 10 pt voi

  • CARLA  pe 28 mar 2009, 03:11
    negresa

    O intrebare pentru cine a postat aceasta reteta? cum sa fie ceasca? cobalt, yena sau portelan ca sa stiu ce masura trebuie sa aiba.....ca fiecare ceasca e diferita ca marime scuze nu se poate masura in gr. si ml.? multumesc

  • ana  pe 29 mar 2009, 21:55
    negresa, ciocolata

    cu ce se masoara patratele de ciocolata? cu metru>, CM? sau? astept raspuns, multumesc.

  • marius  pe 16 oct 2009, 17:31
    negresa

    dar cestile in ce se masoara? in kg :) ? ar fi mai de folos niste date mai exacte la gramaje

  • carina  pe 16 dec 2009, 15:38
    negresa

    negresa pare foarte delicioasa! o sa incerc sa o gac si eu!

  • cezar  pe 30 dec 2009, 18:10
    negresa

    negresa pare foarte delicioasa face si mama de revelion

  • anna  pe 17 sep 2010, 17:13
    negresa

    foarte rautaciuosi unii oameni....vad ca fac comentarii la misto....

  • alinutza  pe  7 oct 2010, 09:24
    bunnn

    Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine - Negresa

  • gabriela  pe 23 apr 2011, 13:41
    explicatie incompleta

    faina si sarea se pun in ciocolata si dupa aceea se amesteca cu ouale,esenta si zaharul sau se pune faina in amestecul de oua esenta etc? si se pune apa in ciocolata? cand se topeste? multumesc

  • andreea  pe 29 iun 2011, 20:51
    negresa

    nu am ce zike prajitura arata foarte foarte bine si cred c este si foarte gustoasa asta e parerea mea .....eu am 15 ani si imi plac foarte mult retele de aiki

  • andreea  pe 29 iun 2011, 20:53
    negresa

    ingredientele sunt simple chiar si mie mi-ar reusi aceasta reteta:D:D:D:D:Dcred ca o sa o fac sambata

  • adriana  pe  2 oct 2012, 15:20
    negresa

    ingredientele sunt simple chiar si mie mi-ar reusi aceasta reteta super delicioasa

  • maria  pe 13 feb 2013, 19:28
    negresa

    perfecta foarte buna am ancercato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod