Madlene cu miere si stafide
Este una din prajiturile traditonale de Craciun. Numele ii vine de la Maria-Madgalena, cea care a crezut cu tarie in Iisus. Este in egala masura prajitura diminetii de Craciun, dar si cea pe care o gusta Mosul, alaturi de un pahar de lapte, cand aduce daruri. Cu certitudine, este prajitura copilariei.
Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta. Forma face ca prajitura sa fie crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Cantitatile sunt pentru 30 de prajituri.
Ingrediente:
3 oua, un praf de sare, 150 grame zahar, 150 grame faina, un plic de praf de copt, 100 grame unt, coaja de lamaie, unt pentru uns forma.
Preparare:
Bate intr-un castron, ouale intregi cu un praf de sare si zahar. Trebuie batute foarte bine, pana se topeste tot zaharul si amestecul creste, devenind o crema legata. Adauga faina si praful de copt, amestecate si cernute, precum si coaja rasa de lamaie (madlenele traditionale miros a lamaie, dar poti folosi si zahar vanilat sau coaja de portocala). Amesteca usor cu o spatula, cu miscari circulare. Topeste untul in bain-marie si adauga-l incet, amestecand usor, dupa ce faina s-a incorporat complet. Pune cu lingurita in forme. Umple-le doar trei sferturi, pentru ca madlenele cresc. Coace-le la foc potrivit circa 30 de minute.
Sunt perfecte reci, pudrate cu zahar.
Sfat Eva: Poti adauga in compozitia de madlene cacao (dar pui mai putina faina) sau ciocolata rasa.
Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta. Forma face ca prajitura sa fie crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Cantitatile sunt pentru 30 de prajituri.
Ingrediente:
3 oua, un praf de sare, 150 grame zahar, 150 grame faina, un plic de praf de copt, 100 grame unt, coaja de lamaie, unt pentru uns forma.
Preparare:
Bate intr-un castron, ouale intregi cu un praf de sare si zahar. Trebuie batute foarte bine, pana se topeste tot zaharul si amestecul creste, devenind o crema legata. Adauga faina si praful de copt, amestecate si cernute, precum si coaja rasa de lamaie (madlenele traditionale miros a lamaie, dar poti folosi si zahar vanilat sau coaja de portocala). Amesteca usor cu o spatula, cu miscari circulare. Topeste untul in bain-marie si adauga-l incet, amestecand usor, dupa ce faina s-a incorporat complet. Pune cu lingurita in forme. Umple-le doar trei sferturi, pentru ca madlenele cresc. Coace-le la foc potrivit circa 30 de minute.
Sunt perfecte reci, pudrate cu zahar.
Sfat Eva: Poti adauga in compozitia de madlene cacao (dar pui mai putina faina) sau ciocolata rasa.