Cauta in 21.294 retete

Lapte de pasăre

Un desert delicios pe care îl poţi prepara foarte rapid. Se poate consuma atât cald, cât şi rece în combinaţie cu un sos de caramel şi ciocolată rasă.

Ingrediente

1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină

Mod de preparare

Dificultate: medie

Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia. Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă. După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi. întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.

Reţetă recomandată de Laura Cosoi

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod