Jamie Oliver: Budincă de lămâie
Astăzi este musai să ne îndulcim. De la gerul de afară, sunt convinsă că nu-ţi mai arde să fii drăguţă, primitoare, bine dispusă. Soluţia perfectă ca să ieşi din această stare vine de la prietenul gurmanzilor, Jamie Oliver, care ne propune o budincă delicioasă, delicoasă.
Ingrediente
55g unt
115 g zahăr
coajă rasă şi sucul de la o lămâie
2 oua mari cu albuşurile separate de gălbenuşuri
55g făină cu praf de copt
285 ml lapte
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 55 minute · Nr. porţii: 8
În primă fază se mixează untul, zahărul şi coaja de lămâiei până se omogenizează ca o cremă. Treptat se adaugă gălbenuşurile şi făina, apoi se toarnă laptele şi sucul de lămâie.
În alt castron, se bat albuşurile până se întăresc pentru ca mai apoi să se toarne peste compoziţia obţinută mai devreme. Toată compoziţia "unită" se amestecă uşor, în aşa fel încât să nu iasă aerul din spuma de albuş.
Următorul pas este coacerea. Pentru asta avem nevoie de un vas termorezistent în care se pune compoziţia obşinută şi care se introduce pentru 45 de minute la cuptor. Îţi dai seama că budinca este gata atunci când partea de sus este închegată şi a căpătat culoarea aurie.