Îngheţată de banane
Ai poftă de o îngheţată de casă care se prepară foarte simplu? Descoperă această combinaţie inedită pe care o poţi avea mereu în congelator!
Ingrediente
2 banane
1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
miere de albine, după gust
fulgi de cocos
fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.