Gogoşi simple la cuptor
Un desert simplu şi pufos, fără lapte şi ouă, apreciat de vegetarieni, dar şi de orice pofticios, mai ales în zilele de post.
Ingrediente
	500 gr făină albă
	200 ml apă călduţă
	80 gr zahăr
	1 cub drojdie proaspătă
	1 plic zahăr vanilat
	1 praf sare
	coajă rasă - o jumătate de lămâie
	50 gr margarină topită
	1 linguriţă de scorţişoară
	80 gr zahăr pudră
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 1 oră · Nr. porţii: 12
	Pune într-un vas apa călduţă, zahărul, drojdia, coaja de lămâie, sarea şi vanilia şi amestecă bine 2-3 minute. Adaugă puţin câte puţin făină, amestecă, apoi frământă până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi la dospit, la loc cald, o jumătate de oră, până îşi dublează volumul.
	Presară făină pe blatul de lucru şi întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogoşile, iar pentru a găuri centrul fiecărei gogoşi foloseşti o formă mai mică, apoi le aşezi în tavă.
	Pune tava într-un loc călduţ şi lasă gogoşile la dospit până îşi dublează volumul. Gogoşile se coc 20 minute la foc potrivit, apoi le scoţit din cuptor şi le laşi puţin să se răcească. Unge-le cu margarină topită, apoi le dai prin zahărul pudră amestecat cu scorţişoară.
 
                 
                         
                         
                         
                         
                                                             
                                                            