Cauta in 21.294 retete

Gogoşi pufoase umplute cu gem

Gogoşile cu gem sunt foarte savuroase, fiind ideale pentru micul dejun sau ca desert. O reţetă simplă şi la îndemâna tuturor, pe care merită să o încerci.

Ingrediente

500 gr făină
2 ouă
1 pacheţel cu drojdie proaspătă (30 gr)
200 ml lapte
6 – 7 linguri de zahăr
Ulei de floarea soarelui
2 plicuri cu zahăr vanilat
1 praf de sare
Ulei de floarea soarelui
1 sticluţă cu esenţă de vanilie
Zahăr pudră
Gem

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4

Încălzeşte uşor laptele, fără ca acesta să fie fierbinte, şi adaugă drojdia, după care amestecă bine. Apoi pune o linguriţă de zahăr şi una de făină, omogenizează bine, după care lasă amestecul timp de 15 minute într-un spaţiu călduros, acoperit cu un şerveţel.
Bate cele două ouă, adaugă amestecul, zahăr, zahărul vanilat, două linguri de ulei, esenţă de vanilie, sare, iar apoi toarnă încet compoziţia în făină şi frământă până când aluatul devine consistent. Aluatul se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la crescut.
Presară făină pe masă pentru a evita lipirea şi întinde cu un făcăleţ fâşii subţiri de aluat. Când coca are gromise de aproximativ un centimetru, decupează forme rotunde cu gura unui pahar sau a unei căni. În mijlocul acestor forme adaugă câte o linguriţă de gem, după care se acoperă cu o altă bucată rotundă de aluat şi se presează bine pe margini cu degetele. După ce ai lipit gogoşile, le laşi 10-15 minute, după care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, până când ajung la o culoare aurie. Apoi le scoţi pe un şerveţel de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei şi le pudrezi cu zahăr pudră.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod