Dulciuri unguresti
Ingrediente:
150 g faina
100 g unt
50 g zahar
50 ml vin alb
300 g unt
bicarbonat de sodiu
150 g zahar
50 g cacao
60 g faina
Pentru crema:
ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom,500 g visine
Pregatire:
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin,bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Sedecupeaza cu o forma de tort, iar din aluatul ramas se formeaza o margine,ca borul palariei. Se coace in cuptor la temperatura potrivita.
Prepararea cremei:
Laptele se fierbe cu zahar, ciocolata se topeste, se freaca spumagalbenusurile cu zaharul, amestecand, se toarna laptele fierbintesi pe foc potrivit, amestecand continuu, pana se obtine o cremaconsistenta. Dupa ce se raceste, se adauga untul inmuiat, amestecandusor. In final se aromatizeaza cu rom. Aluatul copt se umple cu aceastacrema si deasupra se pun visinele. Se pune in frigider si se taie infelii ca un tort.
Articol
>print
150 g faina
100 g unt
50 g zahar
50 ml vin alb
300 g unt
bicarbonat de sodiu
150 g zahar
50 g cacao
60 g faina
Pentru crema:
ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom,500 g visine
Pregatire:
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin,bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Sedecupeaza cu o forma de tort, iar din aluatul ramas se formeaza o margine,ca borul palariei. Se coace in cuptor la temperatura potrivita.
Prepararea cremei:
Laptele se fierbe cu zahar, ciocolata se topeste, se freaca spumagalbenusurile cu zaharul, amestecand, se toarna laptele fierbintesi pe foc potrivit, amestecand continuu, pana se obtine o cremaconsistenta. Dupa ce se raceste, se adauga untul inmuiat, amestecandusor. In final se aromatizeaza cu rom. Aluatul copt se umple cu aceastacrema si deasupra se pun visinele. Se pune in frigider si se taie infelii ca un tort.
Articol